Kondensatsioon mikrolaineahju/kombiahju ukses ja klaaspaneelide vahel
Probleem
- Kondensaat / vesi / niiskus koguneb seadme sisse, ukse sisse ja klaaspaneelide vahele
Kehtib
- Mikrolaineahi
- Kombineeritud mikrolaineahi
Lahendus
Niiskus väljub mikrolaineahjust/kompaktahjust läbi ventilatsioonikanalite, sealhulgas läbi ukse.
See tähendab, et ukse kahe klaaspaneeli vahele võivad tekkida plekid ja kondensaat. Plekid tekivad jahutusõhuga reageerivatest rasvaosakestest.
1. Pöördaluseta mudelite puhul keerake rooga küpsetamise keskel, see on kasulik ühtlaseks küpsetamiseks ja vabastab osa aurudest. See on eriti kasulik, kui toidu valmimisaeg on pikk.
2. Kata toit augustatud toidukilega või lahtise plastkaanega, see aitab toiduvalmistamise protsessile kaasa, vähendab pritsimist, kiirendab küpsemisaega ja hoiab toidus niiskust. Toidu ahjus kuumutamisel eraldub niiskust, eriti külmutatud toiduainete puhul.
3. Õõnsusse ja ukseklaasi taha jäänud niiskus on küpsetusprotsessi tavaline osa. Parimate tulemuste saavutamiseks pühkige pärast kasutamist puhta kuiva lapiga ja jätke uks paokile, et aidata kuivamisprotsessile veelgi paremini kaasa.
4. Niiskus klaaside vahel või ukse sees võib tekkida, kui õõnsus on kokku puutunud rohke veeauruga, nt pikema aja jooksul toiduvalmistamisel. Enamikul juhtudel see aurustub.
Äärmuslikel juhtudel soovitame pöörduda remonditehniku poole. Remondi broneerimiseks võtke ühendust meie kõnekeskusega.
Turvalisuse huvides ei saa ust lahti võtta, mis tähendab, et seda ei saa puhastada. Mikrolaineahjude ja kombineeritud mikrolaineahjude uksi tohib eemaldada ainult volitatud hooldustehnik.
Põhjus
- Mikrolaineahjud küpsetavad veemolekule segades, tekitades seeläbi auru. Sel viisil küpsetamine on äärmiselt tervislik ja ohutu, kuid tekitab veeauru. Protsess tekitab erinevas koguses kondensatsiooni, olenevalt kuumutatud toidu tüübist ja seatud temperatuurist.
- Veeauru tekkimine on täiesti normaalne, kuid võib põhjustada kondensaadi kogunemist seadme sees.