Kuidas kerkida tainast ahjus, kui sel pole eriprogrammi?
Probleem
- Kuidas lasta pärmitaignal kerkida ahjus, kui seadmel ei ole kerkimisprogrammi?
- Ahju kasutusjuhend ei kirjelda, millist seadistust/valikut saab kasutada pärmitaigna kerkimiseks.
Lahendus
1. Pärmi tõusmise ideaalne temperatuur on vahemikus 30°C kuni 40°C.
Madalamatel temperatuuridel võtab pärmitaignal ruumala suurenemine kauem aega.
2. Kui seade ei ole varustatud tõestusprogrammiga, toimige järgnevalt:
- Seadke ahi 30-40°C juurde, kasutades ükskõik millist kuumutusrežiimi.
- Lase seadmel 5 minutit soojeneda ja seejärel lülita ahi välja.
- Seejärel asetage pärmsegu kauss ahjuõõnde. Kuna pärmsegu vajab kerkimiseks niiskust, katke kauss näiteks niiske rätikuga.
- Sulge ahjuuks.
- Umbes 20 kuni 30 minuti pärast peaks tainas olema mahtu suurendanud ja seda saab vastavalt retseptile edasi töödelda.