Kuidas kerkida tainast ahjus, kui sel pole eriprogrammi?

Probleem

  • Kuidas lasta pärmitaignal kerkida ahjus, kui seadmel ei ole kerkimisprogrammi?
  • Ahju kasutusjuhend ei kirjelda, millist seadistust/valikut saab kasutada pärmitaigna kerkimiseks.

Lahendus

1. Pärmi tõusmise ideaalne temperatuur on vahemikus 30°C kuni 40°C.

Madalamatel temperatuuridel võtab pärmitaignal ruumala suurenemine kauem aega.

2. Kui seade ei ole varustatud tõestusprogrammiga, toimige järgnevalt:

  • Seadke ahi 30-40°C juurde, kasutades ükskõik millist kuumutusrežiimi.
  • Lase seadmel 5 minutit soojeneda ja seejärel lülita ahi välja.
  • Seejärel asetage pärmsegu kauss ahjuõõnde. Kuna pärmsegu vajab kerkimiseks niiskust, katke kauss näiteks niiske rätikuga.
  • Sulge ahjuuks.
  • Umbes 20 kuni 30 minuti pärast peaks tainas olema mahtu suurendanud ja seda saab vastavalt retseptile edasi töödelda.

Kas see artikkel oli abiks?

Leia oma toote kasutusjuhend

Lahenda probleeme ja otsi juhiseid või muud dokumentatsiooni oma toote kohta.

Leia kasutusjuhend

Registreeri oma tooted

Registreerige oma tooted Myaeg kaudu ja leidke kõik vajalik ühest kohast.

Registreeri toode